Aukusti

Arvottomat? – valokuvia ja tarinoita Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistyksen kodittomista kissoista

 

Mikä on kissan arvo? Eläinsuojelutyössä törmäämme viikoittain kodittomiin, hylättyihin tai karanneisiin kissoihin. Kissojen arvostus on edelleen alhaista ja Suomessa hylätään vuosittain arviolta 20 000 kissaa. Osa kissoista päätyy elämään luonnossa ja leikkaamattomina lisääntymään hallitsemattomasti. Hylätyt kissat, jotka päätyvät villeiksi populaatiokissoiksi kärsivät Suomen talvessa nälästä, kylmästä, sairauksista, loisista sekä terveys- ja hyvinvointiongelmista, eli viettävät todella kurjaa kissan elämää.

Näyttelyn kautta haluamme nostaa esille Etelä-Pohjanmaalla vallitsevaa kissakriisiä ja kissapopulaatio-ongelmaa. Näyttelyssä on esillä kuvia Etelä-Pohjanmaan alueelta löytyneistä kissoista selviytymistarinoineen. Haluamme nostaa kissan pöydälle ja kertoa, kuinka hieno ja arvokas eläin se on! 

Näyttely on avoinna elokuun ajan Jalasjärven kirjastossa.

Arvottomat? valokuvanäyttely on toteutettu yhteistyössä Preppaamon kanssa. Preppaamo on Seinäjoella Rytmikorjaamolla toimiva nuorten kulttuurityöpaja, jonka tehtävänä on edistää nuorten työllistymistä tapahtuma- ja kulttuurialalle. Preppaamon nuoret ovat ottaneet näyttelyn kuvat.

HANKI LIPUT AUKUSTIIN